GÜNDEM

Bilecikli kadın girişimci Osmanlı mutfağından esinlenerek başladı! Şimdi yurt dışına üretim yapıyor

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden 2015’te mezun olan, İngiltere’deki University of Bath’da “pazarlama” alanındaki yüksek lisans eğitiminin ardından uzun yıllar ailesine ait Eskişehir’deki restoranlarda yöneticilik yapan 31 yaşındaki Sedar, Haziran 2023’te işleri büyütmek için kolları sıvadı.

Memleketi Bozüyük ilçesinde önceden yemek fabrikası olarak kullanılan işletmeyi satın alan, daha sonra burayı kardeşi Alperen Çetin’in de yardımıyla şerbet üretim tesisine çeviren Sedar, 16 aylık AR-GE sürecinin ardından 11 personeliyle ekimde üretime başladı.

Bilecikli kadın girişimci Osmanlı mutfağından esinlenerek başladı Şimdi yurt dışına üretim yapıyor

Osmanlı mutfağından esinlenerek ortaya çıkardığı, şeker yerine hurma suyu kullanılan ve zencefil, zerdeçal, reyhan, demirhindi, karanfil, çeşitli yapraklar ile kişniş gibi 20’ye yakın doğal malzemeyle tatlandırılan 6 çeşit şerbetini 750 ve 250 mililitrelik cam şişelerde, ağırlıklı olarak Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki zincir marketler, akaryakıt istasyonları ile şarküterilerde satışa sunan Sedar, ilk ihracatını Malezya’ya 1 ay önce yaptı.

Haberin Devamı

Ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam eden Sedar, gelecekte Avrupa, Uzak Doğu ve Orta Doğu pazarına da açılmayı planlıyor.

Bilecikli kadın girişimci Osmanlı mutfağından esinlenerek başladı Şimdi yurt dışına üretim yapıyor

⁠”ÜRETİMDE KULLANDIĞIMIZ MALZEMELERİN TAMAMINI BURADA İŞLİYORUZ”

Aybike Sedar, AA muhabirine, dünyada sağlıklı içeceklere yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Bu kapsamda tarihten aldıkları reçeteleri güncelleyerek tüketicilerin beğenisine sunduklarını anlatan Sedar, şöyle devam etti:

“Katkısız, koruyucusuz oldukça doğal, herhangi bir renklendirici ya da aroma kullanılmayan ürünler elde ettik. Üretimde kullandığımız malzemelerin tamamını burada işliyoruz. Önce sterilizasyon yapıyoruz. Baharatları adeta çay gibi demleyerek içecekleri ortaya çıkarıyoruz. Daha sonra da el değmeden şişeliyoruz.”

Sedar, ürünlerinin pastörizasyon (besin maddelerini mikroorganizmalardan arındırmak için uygulanan ısıtma yöntemi) sayesinde 1 yıl raf ömrüne sahip olduğunu dile getirdi.

Geçen yaz “F İstanbul” ve “WorldFood” fuarlarına katıldıklarını, buralarda Malezyalı yetkililerle tanıştıklarını ifade eden Sedar, “İlk ticarete dönüşen işlem Malezya oldu. 12 ay sıcak ve Müslüman bir ülke olması ve doğal içeceklere ilgi göstermeleri pazarımızın önünü açtı. Oradaki satış ağımızı genişletmek için çalışmalara devam ediyoruz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

İçeceklerinin “modern şerbet” olarak da bilindiğini belirten Sedar, Anadolu topraklarından doğan bir dünya markası olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Gelirde ilk yüzde 20’nin payı yüzde 6.3, son yüzde 20’nin payı yüzde 48.1 hesaplandı

admin

Destici’den asgari ücrette ‘revizyon’ çağrısı: Şimdi bu adam kirasını nasıl ödeyecek?

admin

Asgari ücret zammında son viraj! Uzmanlar artışla ilgili oran verdi

admin

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Özlem Gürses derhal serbest bırakılmalıdır

admin

Kar yağışı, karla karışık yağmur ve kuuvetli sağanak yağışlar geliyor!

admin

MHP’li Semih Yalçın, Özgür Özel’i hedef aldı: ‘CHP’yi siyasi çıkmaza sürüklüyor’

admin

Yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Çerez Politikası