
Akşam yemeklerinden sonra çay demlenene kadar hazırlanabilecek olan kurabiye ile tatlı krizlerini sadece 15 dakikada bastırmak mümkün… İşte enfes kurabiye tarifi!
MALZEMELER
6 yaprak milföy hamuru
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
YAPILIŞI
Yumuşayan milföy yapraklarını hafifçe açın. Üzerine erimiş yağı sürdükten sonra 1 yemek kaşığı şeker serpin.
Milföyün iki uzun kenarını ortaya doğru, rulo şeklinde sarın.
İki rulo tam ortada birleşene kadar sıkıca sarın.
Sardığınız ruloyu bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve dilimlediğiniz kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika, altın sarısı rengini alana kadar pişirin.