GÜNDEM

Akşam beş çayının yanında Anadolu rüzgarı: Çiriş otlu börek tarifi

Anadolu’nun dağlarından toplanan çiriş otu ile hazırlanan bu özel börek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Kış aylarının şifalı bitkisi çiriş, börekle buluşunca sofralarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Akşam beş çayının yanında Anadolu rüzgarı: Çiriş otlu börek tarifi
Abone Ol google-news

Yayınlanma: 16.01.2025 – 19:51

Anadolu’nun zengin mutfak kültüründe, doğadan toplanan bitkiler önemli bir yer tutar. Bu eşsiz tariflerden biri de çiriş otlu börektir. Çiriş otu, özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ilkbahar ve kış aylarında tüketilen şifalı bir bitkidir. Genellikle böreklerde, çorbalarda veya zeytinyağlı yemeklerde kullanılan bu bitki, hem hafif hem de besleyici bir lezzet sunar. 

ÇİRİŞ OTLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 500 gram çiriş otu (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Yapılış:

  1. Çiriş otlarını bol suyla yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Ardından çiriş otlarını ekleyip 5-7 dakika kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberle tatlandırın.
  2. Bir kasede süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırparak börek için sos hazırlayın.
  3. İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı serdikten sonra sotelenmiş çiriş otu harcını eşit şekilde yufkanın üzerine yayın.
  4. Yufkayı dikkatlice rulo haline getirin ve 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin. Bu dilimleri yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.
  5. Böreklerin üzerine kalan sostan dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  6. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Yanında ayranla birlikte harika bir uyum yakalar.

İlgili Haberler

Kahvaltı sofralarına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Tavada yumurtalı tost tarifi
Hastalıklara karşı savaşan probiyotik deposu lezzet: Muradiye çorbası tarifi
Tatlı krizine basit çözüm: Vişneli brownie tarifi
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler

İlgili Haberler

240 bin TL hibe, 60 bin TL kredi desteği ile büyükbaş hayvan yetiştiricisi oldu

admin

Ordulular Kars’ın tahtını sallıyor! 1 kazdan 5 çeşit gelir sağlanıyorlar

admin

Net asgari ücret kaç lira olacak? İşte 2025 asgari ücret zammı ile ilgili en günlü senaryo

admin

Saadet İstanbul İl Başkanı Yazıcı: “Köprünün üstünde ‘Özgür Filistin’ demenize eyvallah da köprünün altından gemiler yürütmenize lanetullah”

admin

‘Prens’ dizisinin yeni sezon çekimleri başladı…

admin

‘Cinsel istismar’dan hükümlü 86 yaşındaki firari yakalandı

admin

Yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Çerez Politikası